Harlem Nocturne

dilluns, 29 d’agost del 2016

El misteri del bressol buit, de Montse Sanjuan





El misteri del bressol buit és la segona entrega de les aventures de la mossa d’esquadra destinada a Lleida La sergent Anna Grimm. Una policia perspicaç, treballadora i obstinada amb molt bona fama dins del cos i que no para ni un moment fins que resol els casos, en els quals s’implica profundament.
Si bé la primera novel·la, com sempre passa amb els arrencaments de les sèries, tenia molt de presentació dels espais i dels personatges, inclosa la seva vida privada, en aquest segon títol hi trobem un procedural de pel·lícula, que es desenvolupa perfectament. Té la cadència adequada i el crescendo d’intriga necessari. Desgrana la informació a poc a poc, amb la dosificació ideal per enganxar el lector. L’he llegit en dos dies, amb això us ho dic tot.  
El cas, que narra l’assassinat d’una parella i la desaparició del seu fill petit, resulta prou imaginatiu i ben travat. Quan t’acostes al final, tal vegada pots intuir per on anirà el desenllaç, però això només si ets un animal negrot. Si no, estic segura que pot sorprendre a més d’un lector.
Amb aquesta segona entrega, Montse Sanjuan s’ha superat. Ha tornat a col·locar Lleida al mapa del crim literari català i ha estat finalista del Premi a la millor novel·la negra en català de 2015 (escrita per una dona) al Festival Cubelles Noir.
Vinga, Montse, brillo. Que ja esperem la tercera!  



7 comentaris:

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Una de les coses que més m’interessa d’aquesta noveŀla és que passi a Lleida. Molt bona idea posar aquesta ciutat en el mapa negrot. I pel que en comentes, sembla força engrescadora.
Aquest bloc està esdevenint una enciclopèdia del genere negre. M’agradaria veure les ressenyes que hi tens publicades en un llibre.

Anna Maria Villalonga ha dit...

T'ho imagines? Saps quantes n'hi ha en aquest moment publicades aquí? Doncs 258! Quina passada!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Wow! De tota manera ja m'imaginava que havien de ser moltíssimes. Seria magnífic que un llibre amb tot plegat es fes realitat. O fer un llibre amb les ressenyes de les noveŀles d'autors en llengua catalana. Hi ha moltes maneres diferents de fer-ho. A més, això de tenir-ho només en el bloc (amb algunes a Núvol) trobo que fa posar una mica nerviós. Em passa a mi mateixa quan penso que, qui ho sap, de sobte wordpress (en el teu cas blogspot) se'n va en orris i adéu als escrits publicats durant anys (i amb esforç, que no es fan sols i de vegades s'ha de trobar temps on no n'hi ha per escriure'ls). No sé si tu els imprimeixes. Jo fa segles que em dic que els hauria d'imprimir, però mai no trobo el moment. En fi, que desitjo veure les teves ressenyes en un llibre!!!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Ostres, ara m'has acollonit. I els altres blogs. Mare meva. Em sembla que m'hi posaré.

Unknown ha dit...

Doncs molt bona ideia el que proposa la Shaudin, per pensar-hi!
La ressenya excel.lent, engrescadora...moltes gràcies Anna!

kweilan ha dit...

Gràcies, Anna!!!

kweilan ha dit...

Gràcies, Anna!!!