Harlem Nocturne

dijous, 2 de febrer del 2012

La Vanguardia entrevista Agustí Vehí


Ja n'he parlat molts cops en aquest bloc de l'Agustí Vehí, al meu entendre un dels millors representants de la literatura negra catalana actual. Vehí escriu molt bé i, endemés, gaudeix de tres valors afegits: un incomparable sentit de l'humor, un Doctorat en Història i una professió que li atorga una visió privilegiada de les entreteles del món de la policia i de la delinqüència, ja que és  sotsinspector de la Guàrdia Urbana de Figueres. D'altra banda, el podem titllar de lletraferit inclement i, sobretot, de ser una persona entranyable i vital que, per damunt de tot, es fa estimar.
Avui us enllaço una entrevista que li han fet a La Vanguardia. M'interessa doblement. En primer lloc, perquè m'agrada molt que els nostres escriptors negres surtin a la palestra sempre que sigui possible, sobretot si s'ho mereixen tant com l'Agustí Vehí. En segon lloc, perquè ell confirma de manera clara, contundent i amb arguments de primera mà (per raons òbvies), allò que jo apuntava en la meva crònica sobre els mossos d'esquadra arran de la ponència d'Stewart King a la UB (per si no ho heu llegit, ho podeu fer aquí).
Per sort, el temps va situant totes les coses al seu lloc.
No us perdeu l'entrevista ni els llibres d'Agustí Vehí. No us en penedireu en absolut, negrots.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!!!! He llegit l'entrevista... M'alegra que un escriptor que recomanes i t'agrada tant, se li faci una entevista a La vanguardia..
Qui no el conegui, ara ho farà...
No he llegit res d'ell... en fi... hi hauré de posar remei,,,

MARTA VALLS

Jordi Canals ha dit...

No he llegit res mai de l’Agustí Vehí, ara ja tinc la raó per fer-ho

Anònim ha dit...

Molt bé !!, que un diari com La Vanguardia li faci una entrevista a l'Agustí Vehí és un pas endavant pels seus llibres; jo vaig llegir, recomanada per tú Anna, "Ginesta pels morts" i em va agradar moltíssim. Gràcies pel enllaç, Tura.

Unknown ha dit...

El que he llegit d'en Vehí m'ha agradat molt!
Gràcies per passar-nos l'entrevista!
Petons!

Anònim ha dit...

Moltes Gràcies per posa l'entevista. m'agradat força, penso que potser també l'inspira,a l'hora d'escriure la feina que té, com dius tú privilegiat, doncs té tot aquest món més aprop.

Moltes Gràcies

Carme Luis

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

He llegit l’entrevista fa estona, però tinc problemes amb l’ordinador (va molt a poc a poc!) i penjar alguna cosa es fa etern. Bé, l’entrevista és molt interessant! Havia llegit tot el que has escrit sobre Agustí Vehí al bloc i estava assabentada que és una persona molt humana, però m’ha sorprès adonar-me que aquesta humanitat fins i tot traspua a l’entrevista. Moltes gràcies per enllaçar-nos-la!