Harlem Nocturne

dimarts, 24 de gener del 2012

El barceloní Rafael Alcalde, Premi L'H Confidencial 2012

Negrots, una notícia acabada de rebre 

RAFAEL ALCALDE REP EL PREMI
L’H CONFIDENCIAL 2012 AMB EL THRILLER
LA LLAMADA DE UN EXTRAÑO

El premi es lliurarà el 24 de març a la Biblioteca la Bòbila

L’escriptor barceloní Rafael Alcalde és el guanyador de la sisena edició del premi internacional de novel·la negra L’H Confidencial, amb la novel·la La llamada de un extraño, presentada al concurs amb el títol provisional ¿Te suena un tal López? El premi, promogut per la Biblioteca la Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i Roca Editorial, serà lliurat en un acte públic a la Biblioteca la Bòbila el proper 24 de març. En el mateix acte es farà la presentació de l’obra publicada dintre de la col·lecció Roca Criminal. 

Nascut a Barcelona el 1961, Rafael Alcalde és llicenciat en filosofia i doctor en Economia. Actualment exerceix de professor de batxillerat a Vilafranca del Penedès i, fins al moment, ha publicat dues novel·les: B.T. (a la mierda), amb què guanyà el XI Premi de Narrativa Alfonso VIII, que convoca la Diputació Provincial de Cuenca; i Diario anciano, Premi de Novel·la Mario Vargas Llosa 2010, que concedeix la Unviersitat de Múrcia.

En edicions anteriors, el Premi L’H Confidencial ha recaigut en l’aragonesa Cristina Fallaràs amb Las niñas perdidas; el basc radicat a Mèxic Erlantz Gamboa amb Caminos cruzados; el càntabre Julián Ibáñez amb El baile ha terminado; l’argentí radicat a Barcelona Raúl Argemí amb Retrato de familia con muerta, i el mexicà Joaquín Guerrero-Casasola amb Ley garrote. Aquesta última novel·la ha estat traduïda a l’alemany, l’italià i l’anglès, i ha venut els drets per a la seva adaptació cinematogràfica.