Harlem Nocturne

dijous, 13 de juny del 2013

Tertúlia literària amb Marc Pastor







Ahir a la tarda, en una de les precioses sales folrada de llibres de l’Ateneu Barcelonès i en el marc de les tertúlies literàries que organitza periòdicament el Club TR3SC, hom va poder gaudir de la presència de Marc Pastor. Com sabeu, Marc Pastor és l’autor de quatre novel·les ben especials: Montecristo, La mala dona, L’any de la plaga i la flamant Bioko, que vaig ressenyar fa un parell de dies.  


La trobada va resultar molt agradable. L’acte fou presentat i conduit per l’amiga Núria Ferré, a qui em va fer molta il·lusió tornar a veure. En un ambient distès, en Marc va parlar pels descosits i ens va explicar moltes coses. La gestació de la novel·la, les sorprenents casualitats que el van menar a ambientar-la a Fernando Poo (Bioko per als nadius), les influències rebudes, les picades d’ullet que hi ha col·locat, les seves intencions en escriure-la. Ens va parlar dels personatges, especialment de Moisès Corvo, i també del seu ambiciós projecte general, que inclou diverses obres totes interconnectades que ja té al cap. 


Per desgràcia, una part important dels assistents no havien llegit encara Bioko (o l’estaven llegint en aquell moment). Per tant, certs temes no es van poder tocar per no destapar res. Amb tot, el sentit de l’humor i l’enorme capacitat comunicativa de Marc Pastor foren suficient per emplenar la tarda, que es va escolar en un tres i no-res. Tothom estava entregat i en Marc va generar moltes expectatives, de manera que estic segura que la gent va sortir amb unes ganes boges d’empassar-se la novel·la.  


Com que jo ja ho he fet, puc garantir que en gaudiran. 


I res més, negrots, us deixo amb unes quantes fotos. Una nova tarda d’ambient literari al bell mig d’una Barcelona que, per fi, ja feia olor d’estiu. Fins ben aviat.






8 comentaris:

Josefa ha dit...

Hola Anna: Seguro que la entrevista resultó muy amena.
lo dicen tambien las fotos.
Te invito a pasar por el blog de josefa hay una nueva entrada en la que puedes leer unos haikus en catalan Muy bonitos, escritos por un catalan.
Un cordial saludo.

Jordi Canals ha dit...

Segur que us ho veu passar molt bé, en un escenari adient per a tertúlies literàries.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Cada vegada tinc més ganes de llegir Bioko! M’hauria encantat ser a la tertúlia!

Unknown ha dit...

Ja m'hagués agradat anar-hi! I més havent llegit el llibre!
Espero tenir altres oportunitat!
Una abraçada!

Anònim ha dit...

Aquestes trobades tenen un caliu especial i us ho passeu molt bé...enveja sana! En Marc Pastor sembla una persona molt propera i simpàtica!
Compraré Bioko!
Bona nit Anna, a tothom!
Tura

Josep ha dit...

Hola Anna Maria, he llegit el teu comentari al bloc de la Josefa, sobre el haikus en català, i vinc a saludar-te i dir-te que m'ha agradat molt la teva resposta. Bé, ja que sóc aquí, si em permets estaré una bona estona fent el "tafaner"
Salutacions.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Me n'alegro. I et convido a pasejar tant com vulguis. I espero que t'agradi!

Maria Teresa Galan ha dit...

Com sempre molt bé!!!!
Quan torni a néixer vull ser com l'Anna Maria, així que deixa'm una engruna de tu per poder-m'hi reencarnar.

Una abraçada, negrota,