Harlem Nocturne

diumenge, 17 de març del 2013

Lliurament del Premi Internacional de novel·la negra L’H Confidencial 2013



Ahir dissabte 16 de març, a les 19 hores, va tenir lloc a la Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat el lliurament del Premi Internacional de novel·la negra L’H Confidencial 2013. Com molts ja sabeu, el guanyador d’aquesta edició ha estat l’amic alacantí Mariano Sánchez Soler, amb una crònica novel·lada de l’assassinat, l’any 1980, dels marquesos d'Urquijo.
El títol de l’obra és El asesinato de los marqueses de Urbina, i ja la tinc damunt la taula esperant impacient que li arribi l’hora de la lectura. Tot i que la recreació dels fets és molt fidel al real (Sánchez Soler, periodista, va cobrir la notícia en el seu moment), els noms dels personatges han estat canviats. “Per evitar desagradables querelles”, va remarcar l’autor amb el seu sentit de l’humor característic.
L’acte va resultar molt agradable, amb una considerable assistència de públic. Una histriònica actriu ens va fer riure força, un saxofonista va crear un ambient musical ben negre i una presentadora d’alt nivell, Elisenda Roca, va conduir l’entrega meravellosament.
El regidor de cultura de l’Hospitalet, la representant de l’Editorial Roca, la responsable de totes les biblioteques de la ciutat, Jordi Canal com a director de La Bòbila, una integrant del seu Club de Lectura de novel·la negra i Paco Camarasa, de la Llibreria Negra y Criminal, van acompanyar el guanyador damunt de l’escenari. Sánchez Soler va fer-nos cinc cèntims de la seva hipòtesi al voltant del crim dels marquesos, una hipòtesi relacionada amb qüestions econòmiques (llegir aquí) que la policia no va investigar.
Quan faci la lectura de l’obra, confegiré la corresponent ressenya i tindrem encara més informació. De moment, vull felicitar l’amic Mariano i deixar-vos amb el reportatge gràfic del lliurament. Una agradable tarda, compartida amb amics, que ens ha proporcionat una nova novel·la (que pinta extraordinàriament bé) per gaudir del gènere.
Bon diumenge, negrots.  
 
 
I entre el públic, passant-nos-ho d'allò més bé, els amics Sebastià Bennasar, Luis Gutiérrez Maluenda i Rosa Romaguera Fontanals.
 

7 comentaris:

Jordi Canals ha dit...

Un acte molt animat. Enhorabona a Mariano Sánches pel premi. Bon diumenge!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

No te’n perds cap, noia. Pel que expliques sembla que va estar tot molt bé i, estic segura, que es van sentir rialles teves. La foto d’en Tià està molt bé, que cofoi se’l veu, hahaha, deu ser per haver publicat un altre llibre.
Enhorabona al guanyador.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Com em coneixes, Shaudin! Sí, sí, se'm van sentir les rialles.

Unknown ha dit...

Felicitats a l'autor pel premi! Per les fotos ja es veu que l'acte va anar molt bé!
Esperem la ressenya!
Gràcies!!

Anònim ha dit...

Enhorabona Mariano Sànches pel premi! Aquest cas fou molt sonat, m'agradarà llegir aquesta novel·la, segur que la teva ressenya no tardarà...com t'ho passas Anna, només cal llegir els teus articles.
Gràcies i bona nit!
Tura

Anònim ha dit...

Moltes felicitats a l'autor, aquesa història la coneixem una mica !!
Esperem la teva resenya aviat.

Caerme Luis

Pakiba ha dit...

Felicitats i es veu que ho vau passar molt bé.