Harlem Nocturne

dissabte, 6 d’octubre del 2018

Un cadàver inquiet, de Salvador Casas




Un cadàver inquiet,  de Salvador Casas, és la novel·la número 38 de la Col·lecció Crims.cat de l'Editorial Alrevés. Un text que jo ja coneixia (amb un altre títol) perquè va quedar finalista del IV Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana. Jo n'era jurat, del Premi, i ja en aquell moment m'ho vaig passar molt bé amb la lectura de l'obra. Ara, un cop publicada, m'ha generat la mateixa sensació que llavors. Es tracta d'un bon llibre amb una bona trama, un entreteniment de qualitat. 

Casas, amb un indubtable ofici, confegeix un text en primera persona que beu dels clàssics del gènere, una història fosca i força delirant amb un protagonista, Àngel Alegre (el mateix nom ja ho diu tot), que no deixa de sorprendre el lector. Alegre és pintor de quadres i mediador de conflictes, però en realitat amaga una sèrie d'habilitats impensades que l'ajuden a resoldre els rebuscats embolics on acostuma a ficar-se. 

Estilísticament, la novel·la funciona a la perfecció. Argumentalment, no afluixa en intensitat. La fina ironia del narrador quan refereix els fets terribles que protagonitza i sofreix conforma un univers hilarant i imaginatiu que ens manté lligats des del principi a les pàgines de la novel·la. Tota la fauna de la societat hi desfila. Tota. I és que vivim en un món, negrots, on no hi ha un pam de net.

Recomanada. 


  

  

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Perdoni: No faré cap comentari, voldria demanar-li si es pot posar en contacte amb nosaltres per venir a l'Aula Universitària per gent gran de Barberà del Vallès, si te ha be contestar-nos ens posarem en contacte per la data i les condicions, La conferència seria sobre Pedrolo.
Gracies
Maria Alcobé

Anna Maria Villalonga ha dit...

Si, i tant. Si em deixa aquí un correu electrònic, li escric de seguida, grácies!

Unknown ha dit...

El nostre correu es: aula.exten.univer.bdv@gmail.com
Espero la seva resposta i ultimem detalls
Gracies
Maria Alcobé