Harlem Nocturne

dilluns, 3 d’octubre del 2011

Petros Màrkaris, VI Premi Pepe Carvalho de novel·la negra


Precisament quan dissabte passat, en una típica compulsió a Abacus, vaig adquirir una de les seves obres, Mort a Istanbul, avui ens arriba la notícia que l'escriptor grec Petros Màrkaris ha estat merescudament distingit amb el VI Premi Pepe Carvalho de novel·la negra. Com és habitual, el guardó li serà lliurat el pròxim mes de febrer al Saló de Cent durant els actes de celebració de la BCNegra 2012.
Màrkaris és el pare literari del detectiu Kostas Kharitos, un personatge singular que sens dubte és ple d'atractiu per als afeccionats al gènere i del qual en parlarem en breu.  
Mentrestant, aneu escalfant motors. Encara falta, però tots ja tenim ganes de tornar a viure una setmana ben fosca a Barcelona. L'edició de la BCNegra 2012 tindrà lloc entre els dies 6 i 11 del febrer vinent.
No patiu. Estarem en contacte, negrots.

8 comentaris:

Ramon ha dit...

Em sembla que te'n vaig parlar fa temps d'aquest llibre, crec que el vaig llegir fa dos estius... Una troballa, un personatge molt proper amb un entorn i una trama molt interessant. Em sembla que en gaudiràs força.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Sí, sí, ho recordo perfectament. N'estic segura, Ramon.

Interrobang ha dit...

Així com no vaig combregar amb el premi a la Patricia, ara crec que està ben donat, tot i que segueixo pensant que no cal aixecar més als consagrats i arriscar premiant futuribles.
Slts.

Anna Maria Villalonga ha dit...

És cert, tot i que, en aquest cas, és un premi més modest concebut per a premiar tota una carrera.

Unknown ha dit...

Felicitats al guanyador!
Intentaré llegir alguna novel·la seva... però en tinc tants fent cua que no sé quan li arribarà el moment!
Petonets!

ALICIA MARSILLACH ha dit...

Sé que l'amiga que sempre em renya per la meva afició a la novel-la negra llegeix els seus llibres. El buscarè , quan acabi amb el Bolaño.

Duc Engrescador ha dit...

Com ja saps, Anna Maria, ara tinc previst centrar-me en l'obra de Jordi de Manuel. De tota manera, prenc nota també d'aquest autor grec i miraré de llegir-li alguna cosa.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Gràcies. Me l’apunto. Però com diu el Duc Engrescador, el primer que vull llegir (en el meu cas, un cop vagi a Catalunya) és Jordi de Manuel.