Harlem Nocturne

dimarts, 13 d’octubre del 2009

AGATHA INÈDITA


Com qui desvetlla un secret en una bona novel·la de misteri, avui tenim un esdeveniment per anunciar en aquest bloc del crim. Perquè de sobte, després de 33 anys de la seva mort, la reina del gènere, Agatha Christie, torna a ser notícia.
En un àtic de la mansió Greenway House, on l'escriptora solia passar les seves vacances d'estiu, ha aparegut un llibre inèdit protagonitzat pel famós detectiu Hércule Poirot.
La història, que s'inicia a la ciutat suiza de Ginebra, té a veure amb un dictador nazi, motiu pel qual, segons sembla, l'obra no va poder ser publicada l'any 1939. Es veu que el nazi presentava una semblança excessiva amb Adolf Hitler.
En l'actualitat, l'autor John Curran, gran admirador de Christie, ha exhumat els papers (ha topat amb un munt de notes, quaderns i llibretes) i ha reconstruït l'obra, que forma part del seu llibre, recentment publicat a Londres per l'editorial Harper Collins: Agatha Christie's Secret Notebooks - Fifty Years Of Mysteries In The Making (Els quaderns secrets d'Agatha Christie: 50 anys de crear misteris).
Mentre esperem que el publiquin a casa nostra, aquest espai negrot no podia deixar de fer-se ressò de la notícia, que, per als incondicionals nostàlgics de l'autora britànica, no deixa de ser un petit (o no tan petit) motiu d'alegria.
Apa, una altra excusa per anar aviat de llibreries.

7 comentaris:

Elies ha dit...

M'agrada molt la notícia.
Em vaig llegir "diez negritos" com a mínim tres vegades!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Sí? Carai! Doncs no sé si l'has llegida, però a mi (que n'he llegit força)la que més m'agrada amb diferència és "L'assassinat de Roger Ackroyd". És una de les que va aconseguir sorprendre'm. El que passa és que fa molts anys, això és cert.
A mi també m'agrada aquesta notícia. Més que per la novel·la inèdita en si, pel que té d'enigmàtic que encara apareguin papers tan antics. Això em remet a misteris de biblioteca polsosa. I m'encanta.
Quina imaginació, xD!

Anònim ha dit...

Fa molts anys que no llegeixo res de l'Agata.
També vaig llegir els 2 llibres que dieu, però, francament, gairebé no recordo la trama.

En fi, sempre és bo que surtin coses.

IO

Anna Maria Villalonga ha dit...

Si no recordo malament, Jordi, ara penso que teníem a casa dels papes un llibre del Círculo de Lectores que portava aquests dos títols, "Diez negritos" i "El asesinato de Rogelio Ackroyd", oi que sí?
I que anaven "capiculats". Molt em sembla que ara és a casa meva, engroixint la biblioteca negra que he endreçat tota junta i que fa un goig de cal ampla. Ja ho miraré. Era de l'època que jo feia totes les comandes del Círculo que pagava la mama. Hehehe.
Petons.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Per cert, no recordes la trama de 10 negritos??????

Anna Maria Villalonga ha dit...

Ho he comprovat. Efectivament, és aquest llibre i està col·locat a la C de Christie a la meva flamant biblioteca negra.

Laia ha dit...

Un blog genial, Anna Maria! T'acabo de descobrir amb aquesta notícia i m'ha encantat, la figura d'Agatha Christie des de joveneta que m'ha fet volar la imaginació. Gràcies!