Harlem Nocturne

dilluns, 7 de novembre del 2011

Negra i mallorquina: un assaig d'Alejandro Casadesús

Fa temps que, com sabeu, intento divulgar la necessitat de normalització de la narrativa negra en català. Una normalització que cada vegada em sembla més a prop, atesa la quantitat d'autors que s'hi dediquen. Autors, endemés, d'una gran diversitat i d'una indubtable qualitat.
Resulta innegable que l'aposta editorial i un públic procliu a llegir les obres és indispensable, però també ho és l'estudi del gènere, la seva investigació, tant des d'un punt de vista sincrònic com diacrònic. En aquesta línia, em complau fer-me ressò de l'aparició recentíssima de l'assaig d'Alejandro Casadesús Bordoy intitulat Negra i mallorquina. Orígens i evolució de la novel·la policíaca a Mallorca, publicat per les Publicacions de l'Abadia de Montserrat.


Aquest assaig neix amb la intenció de presentar tota una sèrie d’autors mallorquins, de naixement o d’adopció, que han tractat en algun moment de la seva trajectòria literària el gènere policíac en llengua catalana. L’estudi de les seves obres permet comprendre millor la realitat social i política mallorquina de les darreres dècades.
Damunt del nom de l'assaig us he enllaçat el Catàleg on podeu tafanejar i comprar.
No parem, negrots! 

3 comentaris:

Maria ha dit...

No ens podem queixar: ja teníem la florida de textos, i ara comencen a caure els estudis sobre el gènere. Un ocellet m'ha dit que prepares alguna cosa en relació amb els segons?

Anna Maria Villalonga ha dit...

Més d'una estic fent. Aquests ocellets...
De tota manera,jo diria que tu, negrota d'honor màxim, ja les saps totes.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Activista literària i negrota, no se t’escapa res. Gràcies!