Harlem Nocturne

dissabte, 4 de maig del 2013

Presentació a Negra y Criminal: Alexis Ravelo


En un magnífic dia primaveral, avui ha tingut lloc la presentació a la Llibreria Negra y Criminal de la novel·la La estrategia del pequinés, de l'autor canari Alexis Ravelo. 
L'acte ha estat a càrrec d'Andreu Martín, tan divertit i carismàtic com sempre. S'ha allargat força, la qual cosa vol dir que, realment, la novel·la li ha agradat molt. Ja el conec jo, l'Andreu. Quan la novel·la que presenta no li ha agradat tant, passa més via. Entre d'altres coses, ha reivindicat el gènere i ha descrit Ravelo com un autor de raça, un autor que té molt clar quin tipus de literatura conrea i que, per tant, excel·leix en la tasca. 




Alexis Ravelo, amb qui fins avui només ens coneixiem a través de les xarxes socials, m'ha semblat una persona molt simpàtica i planera. Sabia perfectament el meu nom i m'ha fet una abraçada antològica. Ara espero llegir aviat la novel·la (que en Sebastià Bennasar també m'ha lloat molt) per formar-me la meva pròpia opinió i escriure'n l'oportuna ressenya. 

El matí ha estat molt bonic. Ravelo és un altre dels autors de l'Editorial Alrevés. Un dels "nostres", per dir-ho d'alguna manera. Allà ens hem trobat, en una tertúlia magnífica on hem rigut de valent, en Josep Forment, en Gori Dolz, l'Ilya Pèrdigo, en Roger Clanchet, la Clàudia, la Bel Ort i, és clar, en Víctor de l'Árbol i la Susana Hernández. Poca broma. 

També hi havia en Leo Coyote i l'amic Marc Moreno, a qui m'ha fet molta il·lusió tornar a saludar. 
Els musclus i el vinillo de la Montse i en Paco han donat sabor a la jornada. I jo he tingut l'alegria de desvirtualitzar l'Aramys Romero, amb qui surto a la foto. L'Aramys, negrot de pro, és la persona que més em repiula a twitter. M'ha encantat poder xerrar amb ell. És molt agradable. Ara ja té un rostre i sé que ens trobarem sovint.  





Us deixo amb el reportatge gràfic. No he fet tantes fotos com hauria volgut, la veritat. Però és que estava ocupada xerrant i rient. Així de clar, negrots. 



6 comentaris:

Jordi Canals ha dit...

És curios el que expliques de l'Andreu Martin, doncs sempre que me'l trobo pel barri dona la impressió de ser una persona molt distant i seriosa.

Anna Maria Villalonga ha dit...

És seriós. I suposo que sempre té el cap ple de coses. Quan va pel carrer, passejant la gosseta, està per ella, bàsicament. Però després, en el seu àmbit de presentacions, classes, etc., és molt divertit i molt tractable.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Que bé t'ho passes! Per això després has de pagar ―escriure l'article tant si tens temps com si no en tens―. Només faltaria que tot només fossin flors i violes.

Unknown ha dit...

Ja es veu que va ser una trobada molt agradable!
Esperem la ressenya!!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Cert. Vam riure moltíssim. En Vìctor del Árbol és com jo. Un rialler bromista amb qui t'ho passes pipa.

Anònim ha dit...

És un plaer veure com us ho passeu de bé, xerrant i rient!
M'ha fet gràcia "conrear literatura"; em pensava que aquest verb sols es feia servir pels camps!
Bona nit a tothom!
Tura