Harlem Nocturne

divendres, 9 de març del 2012

Crims.cat: Presentació en societat



Anit, en el confortable marc de la recuperada Fàbrica Moritz, va tenir lloc la Presentació en societat de la nova col·lecció de novel·la negra en català Crims.cat. Amb la presència de la crème de la crème de la negror del país (escriptors, editors, periodistes, estudiosos, experts) vam viure uns moments distesos i agradables.
Jo hi vaig ser i vull agrair que m’hi convidessin. En realitat, la negror catalana està formada (com comenta Teresa Solana en el vídeo que adjunto) per un conjunt de gent diversa, alegre i extraordinàriament ben avinguda. S’hi respira un ambient fantàstic, de manera que les trobades sempre esdevenen quelcom molt agradable per a tothom.
Anem tots en un mateix vaixell. Tenim l’esperança posada en l’èxit de la nova proposta de l’Editorial Alrevés, que vol recollir el testimoni de “La cua de palla” i “La Negra” en un país on malauradament encara hem de lluitar per normalitzar tots els aspectes de la cultura, tots els àmbits del saber.
Per tant, som-hi, negrots. Al cap i a la fi, els lectors teniu (tenim) l’última paraula. Sense vosaltres (nosaltres: tots som lectors) mai no tirarem endavant.

No sé per quin motiu només es veu una ratlla en aquest vídeo, però si apreteu play, podreu visionar sense problemes l'enregistrament. Gràcies.


Continuem:

Anit: cerveseta, pica-pica, en Roger de Gràcia fent de presentador (em sembla que la novel·la negra no és el seu fort: es pensava que els afeccionats havíem de ser una mena d’éssers foscos i torturats amants de la sang, hehehe) i una simpàtica conversa entre tres grans del gènere: Andreu Martín, Teresa Solana i Agustí Vehí (ordre alfabètic de cognom, absoluta equanimitat). Ho vam passar molt bé.
Ara només cal que us animeu a fer la col·lecció. Recordeu que el seu director és l’Àlex Martín Escribà (amb mi a les fotos). Per tant, solvència contrastada. I recordeu també que els dos primers títols són Història de mort, d’Andreu Martín, i Torn de nit, d’Agustí Vehí. Però en breu n’arribaran més, incloses algunes traduccions de qualitat de boníssimes novel·les que no han estat traduïdes encara a cap llengua de l’Estat.
Endavant les atxes i que passeu molt bon divendres, negrots.     



Nota: Val a dir que en Roger de Gràcia potser té una mica de raó, perquè amb el color vermell de les fotos, una mica diabòlics sí que semblem.

11 comentaris:

Yves ha dit...

Ostres, doncs sí, les fotos han sortit molt... misterioses! El marc on es va celebrar és molt xulo, hi vaig ser el dia de la presentació.
Què bé que el gènere tiri endavant. Me n'alegro molt, tot i que no sóc gran aficionat a la negror absoluta sí que sóc dels que pensen com tu: és un gènere més, igual de vàlid que tots els altres.
Felicitats a tots els que esteu reprenen l'esperit de la Cua de palla.

Anònim ha dit...

Sembla tot molt atractiu i interessant.

Seguiu endavant!!

I si, el vermell de les fotos remet a la sangnades i als inferns...

jomateixa ha dit...

Jo ja tinc els dos primers.
un ja l'he comentat al bloc i l'altre ja està a punt per a ser llegit.

Anònim ha dit...

Roger de Gràcia presentant novel.la negre??? No me l'imagino.... hihi!!!

Estaré atenta a aquesta col.leccióque promet força...

Una abraçada!


MARTA VALLS

Anna Maria Villalonga ha dit...

La col·lecció, Marta, ja està en marxa. Ja pots comprar els dos llibres des de fa dies!

Jordi Canals ha dit...

Enhorabona a tots els participants per a fer possible que la novel•la negre tingui un espai reconegut en la literatura catalana. Les fotos son el testimoni de una celebració ben merescuda.

Unknown ha dit...

Felicitats a tothom!!

Segur que serà una col·lecció exitosa, per la qualitat dels escriptors que la faran possible!!

Una abraçada i molta sort!

Anònim ha dit...

Jo no mès tinc el del Andreu, ara a fer guardiola per l'altre.. Desprès continuarè fent mès guardiola per comprar un pis nou, perque o surto jo al balcò o i surten els llibres..
Un pis de 2000 mts. quadrats, quadriculats, del dret o del revès. Però tot llibreria.. fins i tot a la cuina que allì tambè ni tinc un quants.
Bona colecciò, quina atabalamenta de llibre que porto a sobre, ara aquest, aquest, i l'altre tambè.. més i més..
Bona tarda a tots!!!
Mercè

Anònim ha dit...

Anna, quina cara de satisfacció fas en aquestes fotos !!, es veu que us ho passeu bé; el mon de la novel.la negra pot estar ben tranquil.la, amb aquesta gent tan entregada. A mi cada dia m'agrada més aquest mon, gràcies al teu interés...compraré els llibres recomanats i que tingui molta sort aquesta colecció. Una abraçada, Tura.

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots.La col.leció segur que serà un èxit. Les fotos, amb aquest color vermell, molt encertades. Tu sempre tan maca, amb el teu somriure.

Molte Gràcies

Carme Luis

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

M’agraden molt les fotos, trobo que el to vermell les fa quedar molt bé. El vídeo no el puc veure, tot i apretar “play” (diu: “This video is currently not available. Please try again later”).
Ostres, que bé t’ho devies passar, oi? Moltes gràcies per tenir-nos al dia!