Harlem Nocturne

diumenge, 6 de setembre del 2009

BENVINGUTS

Avui inauguro aquest bloc sobre novel·la negra, que vol ser un espai distret i divertit on tots els amants del gènere puguem dir-hi la nostra. No vull un lloc erudit i acadèmic, sinó un indret de companyonia que ens serveixi per opinar sobre el gènere policíac.
La veritat és que som molts els afeccionats a aquest tipus de narrativa, que ha patit un reiterat descrèdit i que sovint ha estat considerada com una literatura menor. Tanmateix, tots sabem que hi ha veritables obres mestres i grans escriptors que s'hi han dedicat. Des d'Allan Poe a Conan Doyle, passant per Christie, Chandler i Hammet - que ja han esdevingut uns clàssics - i continuant pels nostres autors actuals: Mankell, Grafton, Leon, Camilleri... O alguns que ja no hi són i que podrien ser-hi, però que recordarem sempre: Larsson, Vázquez Montalbán.
Serveixi aquest bloc d'homenatge i de punt de trobada. Convido a tothom a entrar, llegir i opinar.
Prometo escriure de les obres que passin per les meves mans, de les novetats que es presentin i de les informacions inestimables que m'ofereixen els bons amics que, com jo, saben gaudir del plaer d'un assassinat.

9 comentaris:

Elies ha dit...

Felicitats per la nova iniciativa.
A gaudir-ne tots!

Unknown ha dit...

Et felicito per aquest blog, que procuraré seguir amb delit, curiositat i constància.
Com diu l'Elies....a gauuuudirrrr-neeee!!!!!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Gràcies, Elies i Pep (mussol encantat "jefe"), per la confiança i l'entusiasme.

Unknown ha dit...

Gràcies!

Unknown ha dit...

Bona iniciativa.
Per cert, ja m'han agafat ganes de llegir-lo.
El tens per deixar-me'l?

Anna Maria V. ha dit...

Quin, el de l'Esquius? Sí, tots quatre. Te'ls puc deixar tots.

lulu ha dit...

jo no tinc gaire gens de temps per llegir el que proposes aquí, però sí moltes ganes, perquè quan duia una vida més relaxada (15 anys enrere) i abans de fer filologia, venia a ser una lectora empedreïda de la cosa policíaca. o sigui que per poc que pugui hi penso tornar (i entrar i dur-t'hi la contrària. hi hi...). moltes gràcies i petons.

Albert Ortiz Biarge ha dit...

Un cop més felicitats per la iniciativa. Se m’acumula la feina de llegir, però en prenc nota i en quan pugui llegiré el Roseanne .

Anna Maria Villalonga ha dit...

Afanyat. Que jo no paro i en vindran més. Hihihi.
Gràcies pel suport.