Harlem Nocturne

dilluns, 25 d’octubre del 2010

Més enllà del somni (apunts), de Shaudin Melgar-Foraster

Espero que arribeu aquí rebotats de la ressenya de Més enllà del somni, el llibre de Shaudin-Melgar Foraster, que he penjat a "El Fil d'Ariadna". Per si no és així, us l'enllaço aquí mateix i la podreu llegir.
En qualsevol cas, la novel·la de Shaudin conté una sèrie d'elements que també la fan susceptible d'aparèixer en aquest espai ombrívol. Al marge de la seva condició de llibre d'aventures juvenils, l'autora s'empara en una sèrie de mecanismes, recursos i personatges de l'imaginari del misteri més pur.
Així, hi trobem bruixes i bruixots, dracs, monstres marins, miralls amb propietats especials. Tot un conjunt d'elements que, tractats de manera força original, esdevenen alhora antics i moderns. Shaudin es complau també en la desmitificació dels tòpics, de manera que els bruixots només són una suposició, les bruixes són boníssimes i les reines cuinen i es comporten com un personatge absolutament casolà. A Més enllà del somni tampoc no hi manca la màgia i aquestes bruixes són capaces de donar vida a éssers inanimats o de volar d'una manera molt especial.
Amb tot això, negrots, no vull donar a entendre que l'obra sigui estrictament infantil o juvenil. Res més lluny de la veritat. Estic convençuda que en podem gaudir gairebé més els grans que no pas els petits.
En fi, recomanable de totes totes. A mi m'ha entusiasmat i no dubto que a vosaltres, negrots, us pot agradar i molt. Tot seguit, us he col·locat, per tal que la conegueu, la portada de la traducció anglesa.

Una abraçada i fins ben aviat, negrots.

8 comentaris:

Elies ha dit...

Visca la màgia i la imaginació!

Gemma C.O. ha dit...

Mmmmmmmmmmmmmm...... molt bé!! Màgia,màgia,màgia.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Síiiiiiiiiiiiiiiiii, màgia!

Jordi Canals ha dit...

Em reitero en el que he dit......

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

GRÀCIES!!!

Llaudal ha dit...

Ja he avisat als llibres del despatx que aviat tindran una amiga en les seves lleixes, una amiga que els farà somniar. Tots han demanat que la posi al seu costat. Els de ciències perquè només somiant s'avança en el coneixement, els de filosofia per descansar de tant rumiar, els de psicologia perquè en el somni està els transfons de l'esperit humà, etc.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Doncs et puc garantir, Narcís, que ni els de psicologia, ni els de filosofia ni els de ciències se'n penediran. Hi ha una mica de tot a "Més enllà del somni", però sobretot hi ha la capacitat d'una bona escriptora per imaginar i transmetre.
Gràcies.

Anònim ha dit...

Que llibre més avorrit i mal escrit. Ho sento, em va resultar nefast. Estimada Shaudin, si us plau, no escriguis, fes una altra cosa.