Harlem Nocturne

dimarts, 28 de juny del 2011

Agustí Vehí, IV Premi de novel·la negra en català "Crims de tinta"


Agustí Vehí ha guanyat la quarta edició del Premi de novel·la negra i policíaca en català "Crims de tinta". El jurat, format per Paco Camarasa, Jordi Canal, Àlex Martín Escribà, Marc Pastor i Isabel Obiols, li ha atorgat per unanimitat.
L'obra guanyadora s'intitula Quan la nit mata el dia i està ambientada a Figueres l'any 1958. És precisament a la capital empordanesa on l'autor exerceix de sotsinspector de la Guàrdia Urbana. Vehí és també doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i professor de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral (UAB).
Anteriorment, publicà les novel·les Abans del silenci (Premi Ferran Canyameres, 2009) i Ginesta pels morts (2010). 
Els triomfadors de les anteriors edicions del premi "Crims de tinta" foren Marc Pastor (La mala dona), Carlos Quílez (La solitud de Patrícia) i Teresa Solana (Negres tempestes).
Personalment, em moro de ganes de llegir Quan la nit mata el dia. En tinc boníssimes referències. Un ocellet m'ha xiuxiuejat que és una novel·la rigorosa i molt divertida. N'èstic segura. Només que s'acosti una mica al relat Qualsevol nit, a Figueres, pot sortir el sol (inclòs en el recull Crims.cat, que ja vaig ressenyar aquí mateix), la qualitat està assegurada. Aquella història, esplèndidament histriònica, em va fer xalar com una boja.
No passeu ànsia, negrots. Així que estigui a les llibreries, us avisaré.   


8 comentaris:

2n ESO INS Lluís Companys ha dit...

doncs espero el teu post amb ganes, perquè no sé què llegir, i mirar que tinc una pila de llibres negrots i no negrots.

Gemma ha dit...

Bé, doncs ja la tindré en conta i esperaren la teva opinió.

Hele la Sabatera ha dit...

Genial, esperem les teves noticies, besets

alícia marsillach ha dit...

Serà qëstió de llegir-la. Jo estic amb TEA-BAG d'en Mankell. Francament bona.

Unknown ha dit...

Jo també em quedo a l'expectativa del teu comentari! Tinc els Crims.cat i em llegiré aquest relat que recomanes. Gràcies!!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Gràcies, Anna Maria. Un llibre que ja he apuntat a la llista.

PILAR ha dit...

Ep! Moltes gràcies, Anna Ma! M´agradarà llegir una bona novel.la d´un figuerenc. Espero que no trigui gaire a sortir perquè a mi em quden + ó - uns vint dies a Catalunya. Tot i que com aniré fent baixadetes al meu país ja el compraré un dia o un altre. Petons!

Duc Engrescador ha dit...

La Figueres de 1958 ha de ser molt diferent a la que he conegut jo, en la primera dècada d'aquest segle. Pot ser interessant! Gràcies!