Harlem Nocturne

dilluns, 16 de novembre del 2015

La noia que fa vint mesos que és a la presó, de Josep Torrent





 
La noia que fa vint mesos que és a la presó, de l'autor empordanès Josep Torrent, és la novel·la número 19 de la col·lecció Crims.cat. Es tracta d’un text poc freqüent a casa nostra, ja que podem catalogar-lo de thriller judicial. A mi m’agraden moltíssim i és un subgènere que aquí no s’ha conreat gaire, per no dir gens.  
La novel·la és breu (189 pàgines) i agradable de llegir, però la part del judici, que es troba a l’inici, m’ha semblat que no explota totes les seves possibilitats. Podia ser més extensa i detallada, perquè funciona molt bé. Se m’ha fet curta.
Per contra, la segona part de la novel·la, quan el judici ja s’ha acabat i entrem en una investigació per a la reobertura del cas, no m’ha enganxat tant. Resulta llegidora, però jo m’ho estava passant tan bé amb els estira-i-arronses entre el fiscal i l’advocat defensor, que hauria preferit que tota la novel·la s’hagués desenvolupat dins del tribunal.
En qualsevol cas, és un text amè i proper, que conté l’al·licient de transcórrer a la ciutat de Girona. Típica lectura per passar una estona ben entretinguda.   
 
 
 
 


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes lectures més disteses son molt agradables per passar una bona estona sense cabòries al cap.

La tindré present. Gràcies per la ressenya.

Una abraçada..


MARTA VALLS

Unknown ha dit...

Aquest el llegiré perquè el tinc, encara que no sé quan serà amb tants llibres acumulats. També m'agraden les trames judicials.

Grácies per la ressenya.

Unknown ha dit...


Gràcies Anna per la ressenya, sempre ens engrescas i si a més
és curt i amè, doncs fantàstic!
Una abraçada!

Unknown ha dit...

Gràcies per la ressenya, però aquesta no la compraré, m'has acabat de cobença, ja no en feia el pes.

Unknown ha dit...

Gràcies per la ressenya! Sempre ens és útil a l'hora de comprar un llibre! Una abraçada!

Lluís Bosch ha dit...

Tens raó que en català és rar trobar trames judicials, i és bo que també n'hi hagi. Sempre tindrem al cap els "12 homes sense pietat" i aquell brutal "Testimoni de càrrec" inoblidable.
Tens raó també en què la novel·la hauria pogut donar més de sí. Com que tinc entès que en Josep Torrent en publicarà una altra aviat, veurem per on va...