Harlem Nocturne

divendres, 28 de juny del 2013

Festa crimcatiana d'una tarda d'estiu: Presentació de Crims.cat 2.0





En una fresqueta tarda de principis d'estiu, ahir es va celebrar la festa de la novel·la negra en català. L'Editorial Alrevés presentava a la Galeria gracienca H2O el llibre de relats en català Crims.Cat 2.0. Com recordareu, ja existia un Crims.cat (a seques) que vaig ressenyar aquí. Ahir es tractava de vestir de llarg la segona part. 15 autors que no eren en el primer volum i que han complementat l'oferta de la narrativa negra breu en la nostra llengua. 

Alguns d'ells es van aplegar amb nosaltres en un acte divertit, distès, amical i entranyable. Pica-pica, cerveseta, molt bon humor, rialles i fotos a dojo. Sebastià Bennasar va fer la presentació en la seva qualitat de responsable (juntament amb Àlex Martín Escribà, que no va poder deixar la seva feina a Salamanca per fer-nos companyia) de coordinar l'antologia. La xerrada va ser breu, però prou engrescadora. Molts dels assistents van adquirir el volum, van demanar la signatura dels autors presents, van xerrar amb ells. Tot un bon ambient de lletraferidura negrota on m'ho vaig passar extraordinàriament bé. Hi havia força gent (escriptors, editors, afeccionats, traductors, crítics, lectors de tota mena). En el meu cas, estic molt contenta perquè van venir molts amics  personals, cosa que els agraeixo enormement. 



Els autors que apareixen en el recull són: Jaume Benavente, Andrea Robles, Gerard Guix, Juli Alandes, Xavier Aliaga, Carles Martín, Salvador Balcells, Daniel Hernández, Rafael Vallbona, Annabel Cervantes, Àlex Volney, Teresa Roig, Lluís Llort, Vicenç Aguado i Ignacio Arribas. 

Així que llegeixi el llibre us en faré la ressenya, òbviament. De moment, us deixo amb el reportatge gràfic, prou extens i divertit. Com que l'Àlex Martín Escribà no podia ser-hi, el vaig tenir informat per WhatsApp en tot moment. Ell m'anava dient: abraçada per a tal (i jo l'abraçava i li enviava la foto), records per a qual (i jo que obeïa disciplinadament). Va ser la manera de tenir-lo amb nosaltres i que se sentís enmig de la festa (noves tecnologies forever). 

I res més per avui, negrots. Crec que les fotos parlen elles soles. Que passeu un bon cap de setmana. I visca la negror!








12 comentaris:

Ester F. Matalí ha dit...

Ets la creadora de les abraçades 2.0, te n'adones?

Feu tots molt bona cara.

Comentari frívol: m'agrada molt el collaret, Anna!

Anna Maria Villalonga ha dit...

La veritat és que jo abraço a tort i a dret. Aquí vam fer la broma amb en De Manuel perquè l'Àlex em va dir: fes-li una "abraçadota" de part meva. I li vam voler enviar la foto per WhattsApp per confirmar que li feia cas del que em deia. Però si sortissin les abraçades que vaig fer de veritat a tanta gent, tots plegats semblaríem los "osos amorosos".
Sempre he pensat que abraçar calurosament és bonic i necessari. Que a tots ens fa falta i ho agraïm. També sé que a algunes persones els costa molt.

Resposta al comentari frívol: aquest collaret ja fa un temps que el tinc. Me'l poso poc perquè és veu molt, però també el trobo molt xulo. És d'una botiga de Palamós on sempre compro coses molt boniques.

28 de juny de 2013 11.05
Elimina

Jordi Canals ha dit...

M’hagués agradat molt ser-hi però l’acte coincidia en dia i hora amb quelcom d’inajornable, una inoportuna assemblea de veïns que no podia evitar d’anar-hi. Celebro que la trobada hagi estat un èxit, es veu en les fotos. Enhorabona a tots els participants.

M.Dolors ha dit...

Anna, t'he agafat tres fotografies per penjar-les al Mur de Meteora i també he posat l'enllaç a la teva crònica.
I m'ha encantat la foto en què esteu tu i el Lluís. Ell mig de cantó.
Estàs guapíssima. El somriure, els colors...

Anna Maria Villalonga ha dit...

Gràcies, Maria Dolors. Celebro que t'agradin!

Anònim ha dit...

M'hauria fet il·lusió, però tinc familia a casa... molts anys sense estar junts i no em va ser possible venir. Les fotos molt divertides... espero venir en una altra ocasió.
UNA ABRAÇADA!!! (hihi)

MARTA VALLS

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Com m'hauria agradat ser-hi!!!!! Es veu a les fotos que tothom se sentia content. I d'acord amb la M. Dolors: en aquesta foto estàs guapíssima!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Perdona, Potato. Estic guapa en totes!

Anònim ha dit...

Quin ambientàs! Tots contents i feliços, me'n alegro molt que ho passesis tan bé!
La teva cara ho diu tot! És veritat, estàs guapa en totes les fotos!
Bona nit Anna!
Tura

Maria Teresa Galan ha dit...

Una tarda encantadora que només la poden fer les persones, escriptors i amants de la literatura negra: en fi, negrots i negrotes.
La meva admirada amiga, Anna Maria, sap transmetre a la perfecció aquestes bones energies que tanta falta ens fan i que hi van ser presents. L'Editorial Alrevés ens va donar la possibilitat de gaudir d'uns altres crims, en paper. Felicitats

Unknown ha dit...

Em vaig quedar amb les ganes!
Espero tenir una altra oportunitat!
Petons!

Anònim ha dit...

Quina festa tan maca...i tan que ets creadora d'abraçades!!. El reportatge fotogràfic una maravella.

Carme Luis