Harlem Nocturne

dissabte, 29 d’octubre del 2011

Crònica "Negre i d'aquí": taula de gènere negre a les VI Jornades de Lletres Ebrenques


Benvolguts negrots,
Avui em vull fer ressò de la taula rodona que va tenir lloc a la ciutat d'Amposta el passat dia 22 d'octubre amb motiu de la celebració de la VI Jornades de Lletres Ebrenques. A la taula hi van participar Gregori Royo i Maite Enrique (el seu àlies literari: Andrea Robles), Jordi Pijoan-López, que va actuar de moderador, Fede Cortés, Ramon Usall i Agustí Vehí, al qual coneixeu sobradament en aquest bloc.
El títol del debat proposat: Negre i d'aquí: Gènere Negre i Territori.
Em sap molt greu no haver-hi pogut assistir, però estic més que segura que fou molt interessant. Us deixo aquí un enllaç amb el bloc de Jordi Pijoan-López, on hi trobareu molta informació i un bon reportatge gràfic. 
Des del punt de vista de la creació, el gènere negre català està en un moment dolç, com vinc anunciant repetidament, de manera que ens en podem sentir ben satisfets. De mica en mica, va assolint un més alt nivell de normalització a casa nostra. Ara només falta que la quantitat de lectors també creixi, que la gent aposti per les obres en català com aposta per llegir autors d'altres contrades, i la normalització total esdevindrà cada dia més a prop. 
És a les nostres mans. Fins aviat, negrots.  

5 comentaris:

Pakiba ha dit...

No es precisament el genere que més m'agrada, pero a vosaltres se us veo molt feliços.

Hele la Sabatera ha dit...

Gràcies per informar-nos d'aquest acte Anna, és una noticia molt bona per al génere negre i els negrots

Unknown ha dit...

Felicitats a tots els autors negrots de casa nostra!! Ara hem de respondre llegint els seus llibres!
Gràcies per la informació, Anna!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Aquí, si fa no fa podria repetir el que vaig comentar al teu article de Catalunya Press:

Molt d’acord amb tu. S’han de descobrir i llegir els autors catalans. Com que sóc fan del teu bloc “A l’ombra del crim”, puc adonar-me de la qualitat que sens dubte tenen moltes d’aquest noveŀles negres d’autors catalans. Hi ha molt talent, de segur! Per tant, sóc partidaria de llegir aquests autors, sempre que sigui possible, abans que no pas els estrangers. Si tenen la mateixa qualitat, o potser en alguns casos fins i tot més qualitat, se’ls ha de fer costat. La literatura catalana ens necessita! No seran els lectors estrangers els que ajudaran la nostra literatura si nosaltres no ho fem primer. No tenim Estat i la nostra llengua sempre sofreix agressions; només falta que els lectors catalans s’interessin més pels autors estrangers, quan els catalans són igual de bons. I, ep, que no dic que no s’hagin de llegir també els estrangers. Bé, ja m’enteneu.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Entre tots hem d'empènyer endavant. Jo faig el que puc. Gràcies a tothom.