Harlem Nocturne

dimarts, 9 d’agost del 2011

El crim a les ones: negror catalana a Com Ràdio


Bona tarda, negrots
Tal com us vaig anunciar -i molts heu pogut comprovar personalment-, avui he visitat Com Ràdio per parlar de negror. Ha estat en la secció d'Anna Tarragó (lletraferida com nosaltres i magnífica persona) del programa matinal El dia. La secció parla de llibres i s'ocupa de recomanar lectures interessants. M'ho he passat genial, malgrat que el tempo radiofònic té vida pròpia, com si fos més curt que el real (què en diria l'amic Einstein?) i m'han quedat moltes coses pendents. Sobretot, volia aprofundir en l'obra d'Agustí Vehí, Jordi de Manuel i Jaume Benavente, però he hagut d'esmentar-los a "tota pastilla". Amb tot, estic contenta d'haver tingut l'oportunitat de parlar públicament dels nostres autors criminals i de contribuir, encara que sigui amb un petit gra de sorra, a promoure la normalitat litèraria del nostre país.    

La meva sorpresa ha estat majúscula quan he sabut que també ens retransmetien per televisió. Com que jo no veig gaire la tele, i menys en horari matinal, ignorava que cada dia BTV connecta directament amb Com Ràdio. Comprendreu que se m'hagin posat els pèls més de punta que d'habitud, però després he recordat que dels covards no se n'escriu la història. Per tant, endavant s'ha dit! Fuig, antipàtica por escènica!
Em fa contenta que la meva filla i els meus pares sí que m'hagin vist. Amb això em dono per satisfeta (ells són incondicionals i em troben sempre guapa i fantàstica). La meva filla m'ha fet aquestes fotos directament de la pantalla del seu televisor. Poca broma, perquè com a foto estan molt bé (la meva filla és una gran fotògrafa).   

He cercat l'enllaç de BTV per si algú em vol veure, però encara no l'han penjat. De moment, us enllaço el de Com Ràdio i, si algú s'ho ha perdut, ho pot escoltar tranquil·lament a casa seva. El nom del programa és El Dia.  
 I em trobareu exactament a partir del minut 38.




Abans de cloure aquest breu apunt, però, em sembla pertinent penjar la llista de llibres que he esmentat i recomanat. Així, si algú té algun dubte, el pot resoldre de seguida. Gràcies, com sempre, per la vostra atenció i amabilitat. Fins ben aviat, negrots.    

Crims.cat, diversos autors
Un crim imperfecte, Teresa Solana
Drecera al Paradís, Teresa Solana
Negres tempestes, Teresa Solana
Ginesta pels morts, Agustí Vehí
Mans lliures, Jordi de Manuel
L'olor de la pluja, Jordi de Manuel
El quadern de Nicolaas Kleen, Jaume Benavente

22 comentaris:

Hele la Sabatera ha dit...

Hola Anna m'ha agrada't força l'entrevista, estan molt bé les fotos que ha fet la teva filla. Gràcies per anotar els llibres que has recomanat aquest matí no he tingut temps de prendre nota, besets

Carme Luis tTatje ha dit...

Anna , m'ho he perdut, tantes ganes que en tenía de sentir-te, peró ja se que ha anat molt be. Ja posaré l'enllaç,per prendre nota.
Les fotos de la Mireia molt maques
Felicitats a les dues.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Carme, si poses l'enllaç ho sentiràs. És igual sentir-ho amb retard, dona!

ALÍCIA MARSILLACH ha dit...

Hola, Anna.M'ha agradat molt sentir-te. Ha anat tot fantàstic. La teva filla és una artista. Una abraçada.

Tià ha dit...

Jo ja t'he sentit de bon matí lisboenc, una aferrada forta i gràcies per tota la tasca que estàs fent en favor del gènere...

Duc Engrescador ha dit...

A mi també m'ha fet gràcia d'escoltar-te aquest matí. Ha estat molt complet tot: precisions terminològiques, primícies que no ho són del tot, un bon recull de propostes de lectura, corredisses al final i el descobriment del misteri del temps radiofònic.Què més es pot demanar?
Moltes felicitats, negrota mediàtica i fotogènica! Has estat criminal!

Mireia Mora ha dit...

Enamorada em tenies a les 9.30h del matí veient-te a través de BTV. Tant, que no he pogut evitar fer-te aquestes fotos. Orgullosa em sento de tu i de tot el que construeixes a través del coneixement.

Anna Maria Villalonga ha dit...

ai, gràcies, cuc de seda!!!
Gràcies a tots.

Anònim ha dit...

Ostres, no sabia lo de BTV! Doncs les fotos de la Miri estan molt bé.

Va molt bé que pengis l'enllaç, perquè he intentat escoltar-ho en diferit per internet i no ho he aconseguit.
Quan tinguis l'enllaç de BTV ja ens ho diràs.

Enhorabona i disfruta!

IO

Unknown ha dit...

Ostres, Anna! Gràcies per penjar l'enllaç! Demà ho sentiré tranquil·lament! Acabem de tornar de les Castelles!
Felicitats! Segur que ha anat súper-bé. Petons!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Ja t’he dit coses al Facebook, així que no em vull repetir. Però encara no t’havia dit que celebro molt que hagis recomanat llibres catalans; llibres, pel que en sé, molt bons i que res tenen a envejar a d’altres en altres llengües i, d’altra banda, per estar escrits en català solen tenir menys ressò. Això és el que fa una activista literària de debò, com tu.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Gràcies, gràcies.
Sí, Shaudin, l'activisme és això. I, a banda, tens tota la raó. Són llibres molt bons, que res no tenen a envejar a novel·les d'altres contrades.

Anònim ha dit...

Molt bon dia!!!! Primer de tot dir que, les Mireies, en general, ho fan tot bé, excepte aixecar-se al matí, recollir l'habitació o fer comentaris picants a taula sobre l'estat repressor i la policia mercenària, en especial els antiavalots, quan hi ha un comissari convidat (que tampoc va malament, tot sigui dit de passada, sobre tot si el comissari menja molt o deixa l'ampolla de calvados tremolant!). Això, la nostra Miri, ho fa fantasticament bé. Gràcies, una vegada més, Anna Maria per la teva generositat, no tant per parlar de nosaltres (que sóm feliços pel simple fet d'escriure)com per la teva tossuderia per pensar que en català es pot fer tot, dir que cal fer-ho i treballar pel nostre idioma. Gràcies. És evident que si no ho fem nosaltres no ho farà pas el ministeriu de cultura. Gràcies i que els deus et beneixin. Que passeu un gran dia i sigueu discretament feliços. Un petó des de l'Empordà! Agustí
PD: La Tesi, no ens deixessim la Tesi! Ànim!

Anna Maria Villalonga ha dit...

El Calvados és sagrat. O sigui que la teva Mireia tenia un bon motiu. Hahahahahaha. Són temibles, les Miris. Però un encant!
Gràcies per les teves paraules. Tots els negrots ens sentim honorats que ens visitis.
I la tesi va fent camí, enmig de tanta cosa. Agggggg.

Elies ha dit...

Vaig tenir problemes de connexió i fins ara no ho he pogut escoltar.
Molt bé, Anna Maria!
Un espai molt ben portat, entenedor i agradable.
Felicitats i fins la propera!

Anònim ha dit...

Finalment ho he pogut escoltar. Va quedar força bé, però tens raó, el temps massa breu, no hi ha espai per acabar de explicar com calia les propostes.

Ara ja t'has estrenat. A veure què més ens oferiràs...

IO

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Hola, l’altre dia se’m va oblidar dir-te que les fotos que et va fer la Mireia són boníssimes. Sembla impossible que fossis a la tele. Una enhorabona a la Mireia!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Sí, és veritat. Jo també vaig al·lucinar. Però és una gran afeccionada a la fotografia, com ja hauràs vist per les fotos dels seus viatges. En sap molt i té bones càmeres. I, sobretot, sentit estètic i de l'oportunitat.

Anònim ha dit...

Hola Anna, esta mañana he podido oir tu entrevista de radio. Estaba tan emocionada que ya estaba cogiendo rotuladores para hacer una pancarta y un megáfono o mejor aún contratar uno de esos aviones con pancarta que pasan por la playa y que dijera: QUE LE DEN UN PROGRAMA DE RADIO A ANA YA! pero he vuelto a la realidad y he visto que eran las 12 y tenía que ir a comprar al Alcampo. Fantástia la entrevista Y las fotos de Mireia, muy buenas.
Besos. Loli (negrota)

Anna Maria Villalonga ha dit...

Loli negrota, me has llegado al alma. Gracias, jajajajajaja. Esto del megáfono o incluso lo del avión, me parecen buenísimas ideas. Jajajajaja.
Un beso muy fuerte.

Yves ha dit...

Felicitats!!!!!!
Abans jo veia molt sovint BTV pel matí i connectaven directament amb COM RADIO.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Bé, i ara. Per això hi vaig sortir, com he dit.
Hihihi.