Harlem Nocturne

dimecres, 14 de maig del 2014

Ressenya de "Les veus del crim" a la revista Krimi-Tipp

 
 
 
 
A través de Jordi Canal (director de la Biblioteca La Bòbila), ahir vaig saber que la revista alemanya Krimi-Tipp -especialitzada en el gènere criminal- ha publicat una ressenya del meu llibre Les veus del crim.
 
Em sento molt honorada, perquè conec el prestigi i el rigor dels alemanys a l'hora de ressenyar. També sé que estan perfectament al dia de totes les novetats que apareixen, sigui literatura de ficció o assaig, i  que les tenen perfectament controlades i etiquetades.   
 
El text de la ressenya és el següent:
 
Weitere –klassige Veröffentlichungen aus dem Bereich der Romanistik:
Anna Maria Villalonga: Les veus del crim: Converses amb dotze escriptors catalans de noveŀla negra, mit einem Vorwort von Àlex Martín Escribà, 2013, 333 Seiten, Alrevés, 978-84-15900-07-8, € 15,--.
Nach einer kurzen Einleitung werden folgende Schriftsteller interviewt: Agustí Vehí, Jordi de Manuel, Jordi Cervera, Jaume Benavente, Jordi Pijoan, Teresa Solana, Sebastià Bennasar, Andreu Martín, Albert Villaró, Marc Pastor, Pau Vidal, Salvador Balcells.
Wie immer wirkt ein Buch, das nur aus Interviews besteht, auf die Dauer etwas ermüdend; diese werden von Echtzeitkommentaren und –reflexionen der Interviewenden begleitet.
Das Buch gibt einen guten Einblick, wie Schreiber der gegenwärtigen katalanischsprachigen Krimis ticken.
Von Lesern, die am iberischen Krimi interessiert sind, sollte es gelesen werden. Bibliotheken, die größere Bestände zu den Gegenwartsliteraturen der Iberischen Halbinsel haben, sollten es kaufen, insbesondere auch Institutsbibliotheken, die Leseförderung betreiben wollen (was immer das auch sein mag!).
Insbesondere sollte aber der Verlag im Auge behalten werden, der zuvor das herrliche Buch über die mythische katalanischsprachige Reihe La cua de palla: retrat en groc i negre herausgebracht hatte und für den Àlex Martín Escribà die Reihe crims.cat herausgibt, in der eine Reihe der Interviewten vertreten sind (aber auch Dominique Manotti).
 
 
 
 
  
Ja m'imagino que la majoria no llegiu alemany (jo tampoc). La ressenya comença explicant en què consisteix  el volum i citant els autors entrevistats. També considera que és un llibre que dóna una bona visió de la literatura negra catalana actual i que totes les biblioteques l'haurien de tenir. 
Atès que ambdós llibres pertanyen a l'Editorial Alrevés, el text també lloa l'assaig sobre la col·lecció La Cua de Palla, de Jordi Canal i Àlex Martín Escribà. Recordeu que Martín Escribà és, a més a més, el prologuista de Les veus del crim.   
 
En les primers línies el ressenyador comenta que, com tots els llibres d'entrevistes, la lectura de Les veus del crim pot resultar una mica feixuga. No, home, no! Ai, aquests alemanys! Està clar que no han acabat d'entendre l'humor que amara tot el llibre. Tampoc no han pensat que no cal llegir-lo d'una tirada!
 
Res, que estic molt contenta. Crec que en tinc sobrat motiu. No us sembla, negrots? 

11 comentaris:

Jordi Canals ha dit...

Enhorabona Anna i a tothom que t'acompanya en aquest interessant viatge.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Moltes gràcies, Jordi.

Anònim ha dit...

Felicitaten!

IO

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

És una notícia moooolt bona! I tenen tota la raó, aquests alemanys, de recomanar que la tinguin totes les biblioteques. M'imagino com estàs de contenta ―jo també n'estic―. Enhorabona, Potatito!!!

Anònim ha dit...

Ja ho vaig veure al twitter que en parlaves i em va fer molta il-lusió perquè t'ho mereixes. Felicitats.

Àngels

Anna Maria Villalonga ha dit...

IO, Shaudin, Àngels, moltes gràcies.
Fa il·lusió perquè, a més, la ressenya està molt bé. Breu, però més que satisfactòria, sobretot venint d'allà.
Un petó.

Anònim ha dit...

Estic molt contenta per tu, Anna Maria. Una abraçada!!


Marta Valls

Elies ha dit...

Enhorabona!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Marta i Elies, gràcies un cop més.

Unknown ha dit...

Moltes felicitaaaats!!!
Estic molt contenta!
Això també és fer país, què caram!!
Una abraçada!!

Anònim ha dit...

Me n'alegro moltissim Anna, crec que te molt mèrit, sortir amb aquesta revista, els alemnys son molt estrictes.
Felicitats!!

Carme Luis