Harlem Nocturne

dijous, 13 de desembre del 2012

Tiana Negra: arriba el Festival de Novel·la negra en català





Neix la iniciativa Tiana Negra, que parteix d'una magnífica idea de Sebastià Bennassar: la intenció de donar vida, amb una necessària voluntat normalitzadora, a un Festival exclusivament dedicat a la narrativa negra en llengua catalana. Com us podeu imaginar, després de la meva militància activa en aquest sentit, no puc estar més contenta.
 
Com indica la presentació al bloc del Festival, Tiana negra és el primer festival de novel·la negra catalana. És una iniciativa del periodista i escriptor Sebastià Bennassar i neix amb l'objectiu de prestigiar la literatura negra que es fa en la nostra llengua i donar-li un espai on es pugui debatre sobre el gènere. Dos dies plens d'activitats dedicats exclusivament a la literatura negra escrita en català al municipi de Tiana.
 
Us enllaço el BLOC del Festival, perquè tot el que jo pugui explicar aquí ho trobareu  allà molt més ben detallat. També us deixo AQUÍ el programa complet.
 
Em sento molt honorada de participar en la primera edició d'aquesta trobada, que espero resulti fructífera i engrescadora, i de compartir cartell amb gent de la vàlua de Sebastià Bennassar, Àlex Martín Escribà, Jordi Canal, Lluís Llort, Jaume Benavente, Pau Vidal, Marta Banús, Salvador Balcells, Maria Dolors Sàrries, Marc Moreno i em sembla que de segur m'oblido algú. Tanmateix, el bloc inclou una petita aproximació biogràfica dels participants on hi som tots (jo sóc aquesta- petita concessió a l'autobombo).
 
Negrots, espero que no us hagi de posar falta i que el dia 25 i 26 de gener de l'any vinent quedi des d'avui reservat en la vostra agenda. No podeu fallar.

Aquí trobareu una entrevista a Ràdio Tiana amb Sebastià Bennassar i Ester Pujol, alcaldessa de Tiana, que paga molt la pena sentir.
 
I que visquin l'activisme literari, la novel·la negra i la llengua catalana! 
 
 
 
 
 
 

7 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Com que aquest cop he vist el teu post amb temps, m'hi apunto. Ens veurem a Tiana!

Anna Maria Villalonga ha dit...

Iupiiie!

Jordi Canals ha dit...

Molta sort a Tiana Negra en aquest camí que iniciarà el proper mes de gener i que seguiré amb molta atenció.

Anònim ha dit...

Treballeu molt per aquesta novel·la negra catalana, l'esforç sempre té recompensa, gràcies per l'informació, ara donaré una ullada al blog, bona nit. Tura

Anònim ha dit...

Com me'n alegro de la Tiana Negra.
Molta sort a tots !!

Carme Luis

Unknown ha dit...

Moltes felicitats per aquesta iniciativa!
Em temo que per aquestes dates no hi podré anar...tinc concerts amb la coral! Buaaa!!!!!
Seguiré atentament el bloc!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Una idea excellent! Visca, visca, visca!!!