Harlem Nocturne

dimarts, 4 de desembre del 2012

10 anys de la Llibreria Negra y Criminal. Un plaer per als amants del gènere.

 
 
 
 
 
Avui la Llibreria Negra y Criminal, situada a l'entranyable barri de la Barceloneta, celebra el seu desè aniversari. Deu anys no són res si tenim present tot el que la parella formada per la Montse Clavé i en Paco Camarasa han aconseguit. Han posicionat la Lliberia com la més potent de l'Estat (i diria que més enllà) dedicada al gènere, han fet un nombre incomptable de clients i amics fidels, organitzen presentacions, trobades, la incomparable musclada (per allò que els musclos són negres) amb "vinillo" dels dissabtes. I, per descomptat, són els responsables d'un esdeveniment com la BCNegra, que aplega a Barcelona, any rere any (a principis de febrer), el bo i millor de la negror del món.
 
Tots els escriptors haguts i per haver tenen la seva foto amb la samarreta de Negra y Criminal davant de la llibreria, tots els noms estan inscrits, tothom hi té el seu lloc. La Montse i en Paco representen encara (i en queden poquíssims!) aquells llibreters clàssics, de tota la vida, que s'estimen els llibres i la literatura, i que fan una tasca que no té res a veure amb la prosaica feina de vendre llibres. Ells recomanen, suggereixen, indiquen, escolten. Participen amb el client en l'acte delicat de la tria del llibre.
 
L'indret és petit. De vegades no tothom hi cap a l'interior, de manera que cal anar fent torns i sortint al carrer. Aquest és l'encant d'un lloc màgic, on tothom és ben rebut i on és molt fàcil fer amics i xerrar amb uns i altres. 
 
Si no coneixeu la llibreria, us la recomano. Encara que no sigueu afeccionats al gènere. Us garanteixo que paga la pena. Us encantarà.
 
Que duri molts anys, Paco i Montse. Des d'"A l'ombra del crim", moltes felicitats. 
 
 
  

7 comentaris:

Jordi Canals ha dit...

Feliç aniversari Paco i Montse!

Pakiba ha dit...

Que molt més.
Felicitats.

Unknown ha dit...

Feliç aniversari!!
Encara tinc pendent visitar-la (imperdonable!!!) Intentaré anar-hi aquestes vacances de Nadal.

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Per molts i molts anys, petita i càlida llibreria, us ho desitjo de tot cor encara que sols us conec per part de l'Anna ! Tura

Lluís Bosch ha dit...

D'aquesta llibreria no n'he sortit mai amb les mans buides, i allí he descobert autors que no oblido. Crec que amb això expresso bé quia mena de llibreria és.

Anònim ha dit...

No la conec, peró en tinc moltes ganes, se que m'agradarà.
Gràcies i
Per molt anys, pel Paco i la Montse !!

Anònim ha dit...

Per molts anys NEGRA Y CRIMINAL!!
Quin honor pel barri de la Barceloneta i per BCN una llibreria que comparteix la seva passió pels llibres, les lectures NEGRES I CRIMINALS.
Escoltar en Paco Camarasa és un goig: un pou de ciència social i política, tot amb els seus comissaris i companyia.

Gràcies per ser-hi, per tota la feina que aneu fent.

Imma