Harlem Nocturne

diumenge, 13 de maig del 2012

Presentació a La Bòbila: Narcolepsia, de Jordi Ledesma Álvarez



Divendres a la tarda, en un agradable ambient de caloreta primaveral, va tenir lloc a la Biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet la presentació de Narcolepsia, primera novel·la de l’escriptor tarragoní Jordi Ledesma Álvarez, publicada per l’Editorial Alrevés.
Va ser una presentació agradable i íntima, molt distesa, conduïda amb mà experta pel director de la Bòbila, Jordi Canal. Ens hi vam trobar uns quants incondicionals del gènere i, evidentment, els amics d’Alrevés. Jo hi vaig anar amb en Sebastià Bennasar, que, en una dels seves innumerables mostres d’ubiqüitat, no era a Lisboa sinó aquí, a Barcelona, amb nosaltres.


Ens ho vam passar molt bé. Jordi Canal va lloar extraordinàriament la novel·la. Us podeu imaginar que, venint d’ell, aquest detall ofereix una indiscutible garantia de qualitat. En lloc de fer una presentació a l’ús, va sotmetre l’autor a una mena d’exhaustiva entrevista molt enriquidoraque va acabar convertint-se en una conversa on tots els presents hi vam participar.
A Jordi Ledesma el coneixia de Negra y Criminal, però només havíem creuat quatre paraules (a banda d'una breu comunicació internàutica). Haig de dir que em va semblar una persona molt interessant. És fuster de professió, però això no li ha impedit llançar-se sense xarxa al món de la literatura. Jo encara no he llegit la novel·la (n'escriuré la ressenya de seguida que ho faci), però tot sembla indicar que té un gran futur. Parlador, rialler, comunicatiu, amb les idees clares i la felicitat a flor de pell, em va transmetre unes boníssimes vibracions. Sap molt bé què té entre mans i encara destil·la l’alegria i la frescor d’algú que inicia una gran aventura. Per a mi, personifica aquell pensament que sempre he tingut: el talent és arreu; només cal regar-lo una mica per tal que creixi i que surti a la llum.
Jordi, et desitjo tota la sort del món.
I a vosaltres, negrots, que tingueu molt bona vesprada. 

Nota: Com que sóc un desastre, no tinc a Barcelona el cable per descarregar el munt de boniques fotos que vaig fer amb la meva càmera nova. Per tant, de moment us haureu de conformar amb les de l’Iphone (de qualitat clarament inferior). La resta, les penjaré amb la ressenya.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltissima sort, pel Jordi Ledesma, interesant, que sigui fuster !!
Esperem la teva resenya, ha! i mès fotos !!

Gràcies
Carme Luis

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Enhorabona, Jordi! Molta sort i endavant!

mercè trias ha dit...

Desprès d'una presentaciò com aquesta valdrà la pena estar pendent del Jordi Ledesma.. i com avans han dit volem mes fotos!!!
Bona nit Anna Mª
Mercè

Jordi Canals ha dit...

Enhorabona a Jordi Ledesma!

Unknown ha dit...

Felicitats, Jordi!

Et desitjo molts èxits com a escriptor!

Resto a l'expetativa de la ressenya!

Una abraçada!