Harlem Nocturne

dimarts, 6 de novembre del 2018

29 balas y una nota de amor, d'Alfonso Egea





He llegit, guiada per una morbositat que tots tenim, el volum de non-fiction publicat per l'Editorial Alrevés i signat pel periodista Alfonso Egea, intitulat 29 balas y una nota de amor. Un text duríssim que narra la història real de l'assassinat de l'agent de la Guàrdia Urbana Pedro Rodríguez. El cadàver de Pedro va aparèixer calcinat dins del maleter d'un cotxe i el seu reconeixement va ser possible gràcies a una pròtesi que li havien col·locat a l'esquena en una intervenció quirúrgica de feia un temps. La seva parella i el seu ex estan empresonats a l'espera de judici i el crim ha estat causant molt d'enrenou en tots els mitjans de comunicació. 

El llibre es llegeix ràpid. No té pretensions literàries, sinó simplement d'investigació de successos. Però el que hi passa és tan bèstia, que no el pots deixar. Egea no és manté a distància, sinó que s'implica i fa judicis de valor. No sé si és el millor per a un llibre així, però en qualsevol cas se'n surt prou bé de cara a enganxar els lectors.

Atesa l'escassetat de textos de no ficció de la narrativa negra en català i castellà, tots els que arribin han de ser benvinguts. Aplaudim doncs aquesta iniciativa de l'Editorial Alrevés. 

Feliç dimarts, negrots. 

  
  

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Els fets donen per molt però el llibre no està gaire ben escrit. Tantes frases fetes cansen. Les opinions de l'autor se les podria estalviar, no aporten res. Malgrat tot, la història té molta força. Si l'haguçes escrit Stefan Zweig o Tom Wolfe seria una altra cosa, però això seria demanar massa...

Anna Maria Villalonga ha dit...

Certament. Ja ho dic a la ressenya. Estem d’acord. Estaria bé saber qui ets. Els missatges anònims no em convencen.