Harlem Nocturne

dimecres, 24 de desembre del 2014

No ho podia assegurar amb certesa, de diversos autors





No volia acabar l'any sense comentar-vos aquest engrescador volum. Es tracta d'un llibre de 15 relats negres, escrits per autors del Maresme, que tenen dues coses en comú (els relats, no els autors). Tots passen a Mataró i, en un moment o altre, han de contenir una frase comuna... Fins aquí puc avançar.
 
Com s'indica ben encertadament a la coberta posterior:
 
Una frase. Una ciutat. Mataró esdevé l'escenari principal d'aquestes quinze històries, negres i criminals, on conflueixen l'essència de Chandler, els misteris de Highsmith, la força narrativa de Connelly i la brillantor de Coben. Els seus autors juguen amb el suspens mentre ens mostren la ciutat. Després de llegir aquest llibre, quan sortiu a passejar, hi haurà indrets de Mataró que ja no veureu igual.
 
Doncs sí, així és. Els relats són diferents entre ells i això els enriqueix. Hi trobem una mica de tot, inclòs el conte guanyador del I Premi de relats curts Planeta Lletra. S'intitula La nit nua i la seva autora és Gemma Blández Trujillo.  
 
Mossos d'esquadra, periodistes, investigadors privats... tot l'estol de personatges propis del gènere fan estada en unes pàgines agradables de llegir, distretes i curioses. A més, demostren per enèsima vegada quant de talent tenim per tot arreu.
 
Us deixo aquí la llista dels escriptors que han participat en el volum.
 
Gemma Blández Trujillo, Francesc Duch Casanova, Roser Cerdà Mellado, Esther Aragón, Júlia Lancho Teruel, Núria López Garcia, Oscar Navas, Txell Pañella i Montlleó, Montserrat Pérez Martínez, Heidi Pérez, Miguel Ramírez, M. Rosa Salas i Anglès, Jaume Sancho, Isabel Sanfeliu Pujades i Rosi Tirado.
 
Endavant, negrots! Ah, i vigileu si aneu a Mataró...
 
 

3 comentaris:

Tanit ha dit...

Gràcies Anna Maria! Com autora d'un dels relats, llegir la teva ressenya ha estat un regal de Nadal!
Ens veiem per Tiana Negra 2015.

Anna Maria Villalonga ha dit...

És un llibre molt distret, molt agradable de llegir, molt variat. Ens veiem a Tiana!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Ja ho dius bé: quant de talent tenim pertot arreu! Jo hi penso sovint.
Pel que fa a aquest llibre: em sembla una idea magnífica. I més no puc dir perquè no l'he llegit.
Gràcies! Les teves ressenyes són sempre, sempre, interessants.