Harlem Nocturne

dijous, 2 de juliol del 2015

Primícia: El mes de setembre ens portarà "Noves dames del crim"






Coordinar una antologia de relats és una tasca especial. No vull dir amb això que sigui difícil, però sí que requereix dedicació, disciplina, ordre, diplomàcia, capacitat per engrescar i, sobretot, ganes de dur-la a terme. Com totes les coses que es fan a partir d’una dosi ˗més o menys gran˗ de voluntarisme, la il·lusió és essencial.
Fa dos anys vaig coordinar Elles també maten, el recull de relats negres escrits per dones catalanes que tantes alegries ens ha ofert. Va ser la meva primera experiència en aquest sentit, i no va poder resultar més positiva: un projecte que, com he repetit mil voltes, ja va néixer tocat per una vareta màgica. Fou el número 3 de la nova editorial de novel·la negra en català Llibres del Delicte i encara és ben viu en la seva recepció.  
Tanmateix, com que l’editor (Marc Moreno) i jo mateixa som uns somiatruites lletraferits, no en vam tenir prou. I apa, ja ens torneu a trobar, dos anys després, embrancats en la confecció d’una segona antologia. Altre cop tretze autores (dotze de noves i una servidora, alguna prerrogativa havia de tenir) que demostren que “si cal matar, maten”.   
El nou projecte es titula Noves dames del crim i presenta una novetat, ja que algunes de les seves integrants (no totes, però sí un bon nombre) s’estrenen en la narrativa criminal. Malgrat el seu bagatge literari, l’antologia ha estat el seu primer contacte amb el gènere. I l’experiència els ha encantat, com demostra a bastament la qualitat dels relats, tots escrits expressament per a l’ocasió.
El llibre sortirà a principis de setembre, a temps de ser presentat durant la Setmana del Llibre en Català, però jo avui no he pogut resistir la temptació de fer-vos-en cinc cèntims i de mostrar-vos quin aspecte tindrà. També volia dir-vos, perquè em fa il·lusió, el títol del meu relat. És El violí mut i ja tinc ganes que el pugueu llegir.  
 
 
 
Les Noves dames del crim som: Isabel-Clara Simó, Rosa Ribas, Anna Moner, Isabel Franc, Elisenda Roca, Blanca Busquets, Roser Cabré-Verdiell, Montse Sanjuan, Sílvia Romero, Antònia Carré-Pons, Raquel Picolo, Gemma Pasqual-Escrivà i Anna Maria Villalonga.
 

11 comentaris:

Anònim ha dit...

No deixeu mai de ser somiatruites lletraferits, els que podem disfrutar de les conseqüències us ho agraïm i us ho valorem.
I tant que llegiré aquests relats! Gràcies Anna.

Àngels

Eloy ha dit...

Impacient de tenir-lo a les mans per tornar a gaudir d'aquest gènere que cada vegada m'agrada més: el relat...

Unknown ha dit...

No saps pas com t'envejo, fent el que més t'agrada i sense parar,
tant de bo pogués!
Espero el llibre en candeletes i procuraré venir a la presentació
si puc, ja saps...
Gràcies pel enllaç, una abraçada i endavant amb els reptes!

Anònim ha dit...

A esperar setembre, penso que el llibre s'ho val.

Gràcies!!


Marta Valls

Jofre Pervez ha dit...

Quines ganes de tenir -lo !! Tic-tac... Genial ! Gràcies i endavant !.

Jordi Canals ha dit...

Gràcies Anna per la teva informació .

Anna Maria Villalonga ha dit...

Si us va agradar "Elles també maten", aquest us tornarà a agradar. És diferent, com diferentes són les autores, però molt interessant.

jomateixa ha dit...

Tinc moltes ganes de llegir-lo!!

Unknown ha dit...

Amb iniciatives com aquestes l’ànec es mantindrà ben viu, ja que hi haurà moltes coses per comentar.

Unknown ha dit...

Segur que ens ho passarem tan bé com en el primer recull! Felicitats!

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

De poc se'm passa aquest post. Que bé, Potato, que bé! Veig que hi ha un munt d'escriptores que conec virtualment o com a mínim he llegit. Em sembla fantàstic que surti un altre llibre de relats negres amb escriptores (i si us torneu a animar, ja saps on sóc!). Em va encantar "Elles també maten", per tant espero amb candeles llegir aquest. Enhorabona a en Marc, a tu i a les altres dotze escriptores de Noves dames del crim!!!