Harlem Nocturne

dimecres, 8 d’abril del 2015

Una novel·la pulp, de Damià del Clot




 

Una novel·la pulp, de Damià del Clot, és la darrera proposta de Llibres del Delicte. Un text extremadament sui generis que crida l’atenció pel que diu i, sobretot, per com ho diu.
Entrar en el món d’Una novel·la pulp (el títol m’agrada, el trobo molt escaient) és com entrar en un univers paral·lel. La lectura produeix alhora somriures, ganyotes de perplexitat i molta sorpresa. Et preguntes com el seu autor ha arribat a confegir una ficció tan pròpia, tan connotada, tan àcida. I t’ho passes molt bé. És interessant anar descobrint els referents externs que l’han inspirat, reconèixer els estímuls, assistir (amb divertit astorament) als extravagants noms dels personatges.     
Una escala de veïns a la zona alta de Barcelona, un grup humà d’allò més variat i eixelebrat, un munt de gent sense escrúpols, una lluita fratricida, sang i fetge a dojo, sexe, humor, personatges duplicats (o triplicats), un zoo urbà en tota la regla, alguns tocs de fantasia, nenes que nos saps si t’agraden o t’espanten, escriptors fantasmes, sicaris, festes, judicis i crims. Un còctel explosiu i molt original que et fa avançar pàgina rere pàgina preguntant-te on et portarà aquella delirant història.
Resulta evident que aquesta editorial continua sorprenent-nos cada dia.
Enhorabona a l’autor i a l’editor i endavant les atxes!   

4 comentaris:

Jordi Canals ha dit...

Sembla interessant. Gràcies per la crònica, com sempre, fa ganes de llegir. Una abraçada!

EN CLAU DE NEGRE ha dit...

Oh! Ja ha sortit!!!
No tinc temps ni per anar a la llibreria; en tinc tants acumulats!!! Però aquest el passaré davant. :)

Anònim ha dit...

Aquest també sembla ben interessant i diferent, per tenir en compte. No se com fer-ho amb la pila de llibres pendents.
Gràcies.

Àngels

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Sembla ben interessant per la seva originalitat. Enhorabona, doncs, a l'autor i a l'editor. Llibres del Delicte arribarà lluny.