Harlem Nocturne

dissabte, 28 d’abril de 2018

Anna Grimm, Memòria mortal, de Montse SanjuanAnna Grimm, Memòria mortal, de Montse Sanjuan, és la tercera entrega de les aventures i desventures d'aquesta mossa d'esquadra solitària i una mica esquerpa que posseeix un olfacte sorprenent a l'hora de resoldre els casos més complicats. Es tracta del volum número 3 de la nova col·lecció de Pagès Editors "Lo Marraco Negre", que destaca per aquesta nova línia on el groc i el negre hi tenen un evident paper. 

La novel·la mostra un salt qualitatiu respecte a les dues anteriors. Amb dues investigacions en paral·lel, un major deteniment en interrogatoris i escenes i un tractament més coral (encara que l'Anna Grimm continuï essent la veritable protagonista), la trama resulta rodona i molt agradable de llegir. L'ambició, la falsedat, la cobdícia, la manca d'amor i les patologies basades en traumes del passat són algunes de les pulsions que la novel·la explora. 

He de reconèixer que jo sempre m'ho he passat molt bé amb les històries de la Grimm. Em distreuen, m'atrapen i em transporten a Lleida, la terra de la boira, un lloc poc explotat en la nostra novel·lística (criminal i no). Tanmateix, amb aquesta n'he gaudit encara més, segurament perquè m'ha semblat més versemblant.

Tot i això... no ens enganyem, negrots. Tants fiambres a la capital del Segrià s'esdevenen una cosa enormement terrorífica... No sé si m'atreviré a tornar-hi, sincerament, que allà la gent es mor molt!   

En fi, ja veurem. M'ho hauré de pensar. De moment, us desitjo que passeu un feliç pont de l'1 de maig.   

4 comentaris:

kweilan ha dit...

Gràcies,Anna... i sí, Lleida és perillosa però sempre t'acull amb els braços oberts. Una abraçada!!!

Anna Maria Villalonga ha dit...

sí! a mi m'agrada molt anar-hi, certament. I la gent d'allà també m'agrada molt.

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Gràcies per la ressenya. Recomanaré a la meva germana les noveŀles amb Anna Grim; em sembla que li agradaran i, com que ella viu a Lleida, li farà gràcia.

kweilan ha dit...

Gràcies, Shaudin!