Harlem Nocturne

diumenge, 6 d’agost del 2017

Los amantes de Hiroshima, de Toni Hill




Ja està, ja he conclòs de trilogia de Toni Hill: El verano de los juguetes muertos, Los buenos suicidas i ara, tot just anit, vaig acabar la tercera, Los amantes de Hiroshima. 

Com he comentat des del primer moment, he trigat a llegir-la. No per cap motiu concret, simplement perquè la meva llista de pendents (com he repetit mil cops) és més llarga que un dia sense pa.  

El cas és que, com si el destí volgués fer-me un favor, he tingut l'encert d'acostar-m'hi en un moment perfecte per a mi: just quan necessitava una d'aquestes lectures absorbents que t'engoleixen dins la història i no et deixen anar. 

Moltes gràcies, Toni. Un dia em vas dir que, de totes tres, la teva preferida és aquesta, Los amantes de Hiroshima. Evidentment, és una obra important, la que tanca el conjunt i on s'han de resoldre tots els enigmes. M'ha semblat molt ben lligada, amb una trama complexa i uns personatges ben definits. Amb l'ambientació de crítica social enmig de la revolta del 15M, els seus tocs d'intertextualitat (Henry James inclòs, que bé!) i els seus elements metaliteraris. 

Se'm fa difícil decidir-me per una de les tres. La primera va ser una grata sorpresa. Aquesta (malgrat la llargària, que Déu n'hi do) un gran colofó. I la del mig, la veritat és que em va enganxar molt. Tractar el tema del suïcidi, que de fet amara també Los amantes de Hiroshima, em sembla molt interessant, fins i tot poètic. 

Llegiu-les totes, si és que aneu tan tard com jo i encara no ho heu fet. 

Feliç calorosíssim diumenge d'agost, negrots.  





5 comentaris:

Shaudin Melgar-Foraster ha dit...

Les teves ressenyes són sempre interessants, molt agradables de llegir encara que de vegades no es conegui el llibre, fins i tot si no es pensa llegir (no és pas el cas d'aquesta noveŀla). Gràcies!

Unknown ha dit...

Ara fa un any que vaig llegir aquesta trilogia. Va venir un meu nebot a passar uns dies de vacances i portava els tres llibres per deixar-me'ls. Va dir que m'agradarien. I és cert, vaig gaudir de la lectura i de conèixer l'autor. Em va agradar molt també "Los ángeles de hielo".

Anna Maria Villalonga ha dit...

Espero llegir-la també aviat.

jomateixa ha dit...

Jo tinc la trilogia a casa, a veure si m'hi poso un dia d'aquests, perquè també he comprat el seu últim, i ara no sé per on començar :DD

Anna Maria Villalonga ha dit...

El darrer llibre és independent. Per tant, el pots llegir abans que la trilogia. La trilogia no, òbviament. S'ha de llegir per ordre. És curiós que tu també la tinguessis pendent tant de temps.