dimecres, 9 de novembre del 2011

Presentació d'Ombres en la nit, de Ferran Torrent

Avui la nostra enviada especial, corresponsal d'excepció al País Valencià, Elena Serra Cerdà, ha assistit a la presentació de l'últim llibre de Ferran Torrent, una novel·la negra de trama històrica. L'acte ha tingut lloc a Alzira i la nostra amiga ha estat tan amable i diligent d'escriure aquesta crònica i d'adjuntar un esplèndid reportatge fotogràfic. I tot la mateixa nit. Una gran col·laboració, amiga. Ja ho veieu, negrots. Si el bloc no va a la presentació, la presentació ve al bloc. Moltíssimes gràcies, Elena.


Crònica d'Elena Serra Cerdà (a la foto amb l'autor)


Avui a les 19 h a la Casa de la Cultura d’Alzira, l’escriptor Ferran Torrent (Sedaví, 1951) ha presentat la seva darrera novel·la, Ombres en la nit.
L’acte ha estat molt familiar i acollidor. El novel·lista ha explicat el procés de creació, tot dient que la idea va sorgir quan feia una neteja de llibres i va trobar L’home a la recerca del sentit escrit per Víctor Frankl, un supervivent dels camps d’extermini nazi que va aconseguir perdonar els seus torturadors.
L’escriptor ha explicat que ha trigat un any i mig llarg en enllestir aquesta novel·la coral. Ha sigut complex encaixar les diverses trames: un espies britànics, la resistència clandestina republicana, un falsificador, un boxejador. 
També s’ha parlat de la relació de les seves obres amb el cinema: "L’illa de l’holandés”, “Gràcies per la propina”, “La vida en l’abisme”, i del procés d’adaptació de la novel·la al guió.
Després de presentar l’obra, hi ha hagut un torn obert de preguntes. Torrent les ha contestat totes i ha aprofitat per tocar diversos temes: la crisi actual; consells per a escriptos novells; els drets d’autor; el procés creatiu; el món editorial; l’e.book; la difusió dels llibres: el funcionament del “boca a orella”; els seus possibles projectes per a una nova novel.la. Ha xerrat cordialment amb els seus lectors, agraïnt la presència de tots a l’acte. Seguidament, ha signat exemplars i ha atès la premsa.

Sinopsi d'Ombres en la nit: 1947. Santiago Cortés mai no ha tingut una existència fàcil: és gitano, militant del Partit Comunista i supervivent del camp de concentració de Dachau. Acabada la guerra, s’uneix a un grup de víctimes que persegueixen una finalitat comuna: assassinar els nazis encarregats dels camps de concentració, amb un objectiu concret: el científic Heinrich Henkel. 
L’obra ens planteja diversos interrogants: Fins a quin punt podem viure amb la càrrega de l’odi? L'odi pot destruir-nos? És justa la venjança, l’ull per ull? Fins on arriba la capacitat del perdó?

Vídeo promocional de la novel·la:
http://bromera.com/promo/ombres/


Nota: la dificultat causada pel pes de les fotos m'impedeix penjar-les totes, però les reservo per al moment de la ressenya. Moltes gràcies.

5 comentaris:

  1. El téma amb sembla molt interesant,al ser novela histórica, evidenment molt trista suposu on és barreja ficció i realitat..Moltes gràcies per la recomanació.

    Carme Luis

    ResponElimina
  2. Primer de tot felicitats a l'Elena Serra.
    D'en Ferran he llegit uns quans llibres i no se, no l'acabo "d'egafar". I és molt curiós per que quan el sento parlar m'encanta ! És per això, suposo, que vaig compran els seus llibres. No sé que faré amb aquest.

    ResponElimina
  3. Tinc el llibre i ja tinc ganes de llegir-lo! M'agrada molt l'estil d'en Ferran!
    Gràcies Elena per la teva crònica. M'ha anat molt bé per acabar-me d'entusiasmar!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. El compraré!! tot lo relacionat amb aquets temas em fascina...té que ser molt interessant; a més he llegit algún llibre d'en Ferran Torrent i sempre he quedat ben satisfeta amb la seva forma d'escriure. Gràcies a l'Elena i també a l'Anna per la seva atenció. Tura.

    ResponElimina
  5. Gràcies i enhorabona per la crònica, Elena! Molt interessant!

    ResponElimina